Placement Papers: SBI Bank Clerk Model Questions

Download PDF of This Page (Size: 117K)

Examrace Placement Series prepares you for the toughest placement exams to top companies.

General English

  1. Read each sentence to find out whether there is any error in it. If there is no error, the answer is ‘d’ (Ignore errors of punctuation, if any)

    1. You would not have used

    2. such an insulting language

    3. if you would have been accompanied

    4. by your elder brother.

    5. No error

    Answer-c

  2. Read each sentence to find out whether there is any error in it. If there is no error, the answer is ‘d’ (Ignore errors of punctuation, if any) All the furnitures have been (a)/replaced by the owner of the house (b)/before shifting (c)./No error (d). Answer-a

  3. Read each sentence to find out whether there is any error in it. If there is no error, the answer is ‘d’ (Ignore errors of punctuation, if any) As soon as I shall reach New Delhi (a)/I shall send you the file (b)/you have asked for (c)./No error (d). Answer-a

  4. In each of these questions, the given sentence has a blank space. Four alternative words (a) (b), (c), and (d) are given after the sentence. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space. He does not suffer from any ____ disease at all.

    1. Acute

    2. Chronic

    3. Temporary

    4. Irregular

    Answer-b

  5. In each of these questions, the given sentence has a blank space. Four alternative words (a) (b), (c), and (d) are given after the sentence. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space. We are not sure if their business is strictly ____

    1. Prudent

    2. Honest

    3. Judicious

    4. Legitimate

    Answer-a

  6. In each of these questions, the given sentence has a blank space. Four alternative words (a) (b), (c), and (d) are given after the sentence. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space. The claims made by the manufacturer of the product are so extravagant that only the ____ will accept them on face value.

    1. Cynical

    2. Gullible

    3. Rich

    4. Indifferent

    Answer-b

  7. In each of these questions, the given sentence has a blank space. Four alternative words (a) (b), (c), and (d) are given after the sentence. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space. Justice should be ____ even-handedly.

    1. Discharged

    2. Performed

    3. Declared

    4. Administered

    Answer-d

  8. In each of these questions, the given sentence has a blank space. Four alternative words (a) (b), (c), and (d) are given after the sentence. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space. The leader of the opposition party condemned the communal riots in … Terms.

    1. Unambiguous

    2. Unparliamentary

    3. Unequivocal

    4. Uncontrollable

    Answer-c

  9. In each of these questions, the given sentence has a blank space. Four alternative words (a) (b), (c), and (d) are given after the sentence. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space. They should spend less time … About and more with their children.

    1. Gallivanting

    2. Gravitating

    3. Frisking

    4. Flirting

    Answer-c

  10. In each of these questions, the given sentence has a blank space. Four alternative words (a) (b), (c), and (d) are given after the sentence. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space. The Government's handling of the situation led to ____ violations of human rights.

    1. Tumultuous

    2. Obvious

    3. Ostensible

    4. Flagrant

    Answer-d

  11. In each of these questions, the given sentence has a blank space. Four alternative words (a) (b), (c), and (d) are given after the sentence. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space. A bullet ____ his cheek.

    1. Grazed

    2. Glazed

    3. Grasped

    4. Screamed

    Answer-a

  12. In each of these questions, the given sentence has a blank space. Four alternative words (a) (b), (c), and (d) are given after the sentence. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space. The injured man was still groggy and could only give a ____ account of the accident.

    1. Garish

    2. Gangling

    3. Garbled

    4. Garrulous

    Answer-c

  13. In each of these questions, the given sentence has a blank space. Four alternative words (a) (b), (c), and (d) are given after the sentence. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space. The teacher's counsel had a ____ effect on the mischievous student's conduct.

    1. Memorable

    2. Salutary

    3. Sudden

    4. Forceful

    Answer-b

  14. In these questions, pick out the most effective word from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete. The majority of village folk in India are illiterate and ____ superstitious.

    1. Overtly

    2. Delicately

    3. Stubbornly

    4. Covertly

    5. Critically

    Answer-c

  15. In these questions, pick out the most effective word from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete. I must admit, my parents stood by me in my times of ____.

    1. Passion

    2. Duress

    3. Involvement

    4. Development

    5. Criticism

Answer-b