Placement Papers: Accenture 2009 10

Download PDF of This Page (Size: 147K)

Examrace Placement Series prepares you for the toughest placement exams to top companies.

Accenture Paper Solved

  1. Find the approximate value of the following equation. 6.23% of 258.43-? + 3.11% of 127 = 13.87

    1. 2

    2. 4

    3. 8

    4. 6

    5. 10

    Answer: d

  2. A train overtakes 2 persons walking at 3 km/hr and 5 km/hr respectively in the same direction and completely passes them in 8 seconds and 10 seconds respectively. Find the speed of the train.

    1. 15 km/hr

    2. 13 km/hr

    3. 10 km/hr

    4. 10 km/hr

    5. None of these

    Answer: b

  3. The ratio between the radius and height of a cone is 3: 4. What is the curved surface area of the cone?

    1. 15p m2

    2. 12p m2

    3. 9p m2

    4. Data inadequate

    5. None of these

    Answer: d

  4. A man stands on the top of a pole and makes an angle of 60° on the surface of a ground. He slides 20 m down and makes an angle of 30° at the same point. If he takes 10 seconds to reach the ground from here, find his speed.

    1. 6 km/hr

    2. 5 km/hr

    3. 10 km/hr

    4. 8 km/hr

    5. 10.80 km/hr

    Answer: e

  5. Which of the following values of ‘n’ satisfies the in-equality n2 − 24n + 143 < 0?

    1. n < 11

    2. n > 13

    3. 11 < n < 13

    4. 11 > n > 13

    5. None of these

    Answer: c

  6. If 2x + y = 11, 2y + z = 12 and z + 2x = 8, find the value of 2x + 3y + 4z.

    1. 29

    2. 33

    3. 25

    4. 39

    5. None of these

    Answer: a

  7. A shopkeeper labels the price of article 15% above the cost price. If he allow Rs. 51.20 discount on an article of Rs. 1024, find his profit percent.

    1. 10%

    2. 8%

    3. 12%

    4. 9%

    5. 9.25%

    Answer: e

  8. Which of the following numbers are completely divisible by 11?

    1. 3245682

    2. 283712

    3. 438416

    4. 36894

    Which is correct?

    1. Only A

    2. Only B

    3. Only C

    4. Only D

    5. All are divisible

    Answer: e

  9. The sum of a number and its square is 1406. What is the number?

    1. 38

    2. 39

    3. 37

    4. 29

    5. None of these

    Answer: c

  10. In a business P and Q invested amounts in the ratio 3: 4, whereas the ratio between amounts invested by P and R was 6: 7. If Rs. 106501.50 was their profit, how much amount did Q receive?

    1. Rs. 40572

    2. Rs. 30429

    3. Rs. 35500.50

    4. Rs. 34629

    5. None of these

    Answer: a

  11. Read each sentence to find out whether there is any error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is 5 and Ignore the errors of punctuation, if any.

    1. To the best of

    2. my knowledge and belief

    3. his moral character was

    4. is beyond approach.

    5. No error

    Answer: d

  12. Read each sentence to find out whether there is any error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is 5 and Ignore the errors of punctuation, if any.

    1. This suggestion was

    2. placed down a few years ago

    3. because of a suspicion that

    4. the best officers will quite.

    5. No error

    Answer: b

  13. Read each sentence to find out whether there is any error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is 5 and Ignore the errors of punctuation, if any.

    1. Successful privatising calls for

    2. a broad-based programme rather than

    3. a preoccupation with getting the

    4. best for individual companies.

    5. No error

    Answer: a

  14. Read each sentence to find out whether there is any error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is 5 and Ignore the errors of punctuation, if any.

    1. There can be

    2. little doubt that

    3. he was the author

    4. of his own downfall.

    5. No error

    Answer: e

  15. Read each sentence to find out whether there is any error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is 5 and Ignore the errors of punctuation, if any.

    1. He became a

    2. prickly person able to

    3. get on with old friends

    4. and new colleagues.

    5. No error

    Answer: b

  16. In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each five words are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate words. It is a 16 that Communists are opposed to economic reforms. The fact of the life is that Communists are the most 17 fighters for economic reforms, the reforms that lead to self-reliant and democratic economic development with social justice. To term the market-oriented changes as reform is a 18 and The development strategy 19 under Structural Adjustment and dictated by the World Bank, IMF and WTO is a strategy for the 20 development of capitalism under which the working people, who are the main productive force, are made 21, kept unemployed, thrown out of jobs, and so on. It has no social relevance. In the phase of globalization, no country can develop in 22 and entry of the foreign capital can not be 23 altogether. Integration with world economy has to ensure the free and speedy 24 of the national economy. Foreign capital has to be allowed in the areas where we really need huge investment, which our resources cannot meet, and where we need technology, not available in the country. Economic 25 should not mean license for plunder by MNCs.

    1. problem

    2. mysticism

    3. curiosity

    4. misconception

    5. mistake

    Answer: d

  17. In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each five words are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate words. It is a 16 that Communists are opposed to economic reforms. The fact of the life is that Communists are the most 17 fighters for economic reforms, the reforms that lead to self-reliant and democratic economic development with social justice. To term the market-oriented changes as reform is a 18 and The development strategy 19 under Structural Adjustment and dictated by the World Bank, IMF and WTO is a strategy for the 20 development of capitalism under which the working people, who are the main productive force, are made 21, kept unemployed, thrown out of jobs, and so on. It has no social relevance. In the phase of globalization, no country can develop in 22 and entry of the foreign capital can not be 23 altogether. Integration with world economy has to ensure the free and speedy 24 of the national economy. Foreign capital has to be allowed in the areas where we really need huge investment, which our resources cannot meet, and where we need technology, not available in the country. Economic 25 should not mean license for plunder by MNCs.

    1. liberal

    2. demanding

    3. strident

    4. detrimental

    5. horrible.

    Answer: c

  18. In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each five words are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate words. It is a 16 that Communists are opposed to economic reforms. The fact of the life is that Communists are the most 17 fighters for economic reforms, the reforms that lead to self-reliant and democratic economic development with social justice. To term the market-oriented changes as reform is a 18 and The development strategy 19 under Structural Adjustment and dictated by the World Bank, IMF and WTO is a strategy for the 20 development of capitalism under which the working people, who are the main productive force, are made 21, kept unemployed, thrown out of jobs, and so on. It has no social relevance. In the phase of globalization, no country can develop in 22 and entry of the foreign capital can not be 23 altogether. Integration with world economy has to ensure the free and speedy 24 of the national economy. Foreign capital has to be allowed in the areas where we really need huge investment, which our resources cannot meet, and where we need technology, not available in the country. Economic 25 should not mean license for plunder by MNCs.

    1. misnomer

    2. terrible

    3. danger

    4. tragedy

    5. shame

    Answer: a

  19. In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each five words are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate words. It is a 16 that Communists are opposed to economic reforms. The fact of the life is that Communists are the most 17 fighters for economic reforms, the reforms that lead to self-reliant and democratic economic development with social justice. To term the market-oriented changes as reform is a 18 and The development strategy 19 under Structural Adjustment and dictated by the World Bank, IMF and WTO is a strategy for the 20 development of capitalism under which the working people, who are the main productive force, are made 21, kept unemployed, thrown out of jobs, and so on. It has no social relevance. In the phase of globalization, no country can develop in 22 and entry of the foreign capital can not be 23 altogether. Integration with world economy has to ensure the free and speedy 24 of the national economy. Foreign capital has to be allowed in the areas where we really need huge investment, which our resources cannot meet, and where we need technology, not available in the country. Economic 25 should not mean license for plunder by MNCs.

    1. reached

    2. verified

    3. assembled

    4. hurled

    5. envisaged

    Answer: e

  20. In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each five words are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate words. It is a 16 that Communists are opposed to economic reforms. The fact of the life is that Communists are the most 17 fighters for economic reforms, the reforms that lead to self-reliant and democratic economic development with social justice. To term the market-oriented changes as reform is a 18 and The development strategy 19 under Structural Adjustment and dictated by the World Bank, IMF and WTO is a strategy for the 20 development of capitalism under which the working people, who are the main productive force, are made 21, kept unemployed, thrown out of jobs, and so on. It has no social relevance. In the phase of globalization, no country can develop in 22 and entry of the foreign capital can not be 23 altogether. Integration with world economy has to ensure the free and speedy 24 of the national economy. Foreign capital has to be allowed in the areas where we really need huge investment, which our resources cannot meet, and where we need technology, not available in the country. Economic 25 should not mean license for plunder by MNCs.

    1. westernised

    2. unfettered

    3. gross

    4. accumulated

    5. astounding

    Answer: b

  21. In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each five words are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate words. It is a 16 that Communists are opposed to economic reforms. The fact of the life is that Communists are the most 17 fighters for economic reforms, the reforms that lead to self-reliant and democratic economic development with social justice. To term the market-oriented changes as reform is a 18 and The development strategy 19 under Structural Adjustment and dictated by the World Bank, IMF and WTO is a strategy for the 20 development of capitalism under which the working people, who are the main productive force, are made 21, kept unemployed, thrown out of jobs, and so on. It has no social relevance. In the phase of globalization, no country can develop in 22 and entry of the foreign capital can not be 23 altogether. Integration with world economy has to ensure the free and speedy 24 of the national economy. Foreign capital has to be allowed in the areas where we really need huge investment, which our resources cannot meet, and where we need technology, not available in the country. Economic 25 should not mean license for plunder by MNCs.

    1. labourers

    2. culprit

    3. redundant

    4. escapists

    5. icons

    Answer: c

  22. In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each five words are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate words. It is a 16 that Communists are opposed to economic reforms. The fact of the life is that Communists are the most 17 fighters for economic reforms, the reforms that lead to self-reliant and democratic economic development with social justice. To term the market-oriented changes as reform is a 18 and The development strategy 19 under Structural Adjustment and dictated by the World Bank, IMF and WTO is a strategy for the 20 development of capitalism under which the working people, who are the main productive force, are made 21, kept unemployed, thrown out of jobs, and so on. It has no social relevance. In the phase of globalization, no country can develop in 22 and entry of the foreign capital can not be 23 altogether. Integration with world economy has to ensure the free and speedy 24 of the national economy. Foreign capital has to be allowed in the areas where we really need huge investment, which our resources cannot meet, and where we need technology, not available in the country. Economic 25 should not mean license for plunder by MNCs.

    1. unison

    2. liberalisation

    3. coalition

    4. association

    5. isolation

    Answer: e

  23. In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each five words are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate words. It is a 16 that Communists are opposed to economic reforms. The fact of the life is that Communists are the most 17 fighters for economic reforms, the reforms that lead to self-reliant and democratic economic development with social justice. To term the market-oriented changes as reform is a 18 and The development strategy 19 under Structural Adjustment and dictated by the World Bank, IMF and WTO is a strategy for the 20 development of capitalism under which the working people, who are the main productive force, are made 21, kept unemployed, thrown out of jobs, and so on. It has no social relevance. In the phase of globalization, no country can develop in 22 and entry of the foreign capital can not be 23 altogether. Integration with world economy has to ensure the free and speedy 24 of the national economy. Foreign capital has to be allowed in the areas where we really need huge investment, which our resources cannot meet, and where we need technology, not available in the country. Economic 25 should not mean license for plunder by MNCs.

    1. forced

    2. loaded

    3. denied

    4. stated

    5. scrutinised

    Answer: c

  24. In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each five words are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate words. It is a 16 that Communists are opposed to economic reforms. The fact of the life is that Communists are the most 17 fighters for economic reforms, the reforms that lead to self-reliant and democratic economic development with social justice. To term the market-oriented changes as reform is a 18 and The development strategy 19 under Structural Adjustment and dictated by the World Bank, IMF and WTO is a strategy for the 20 development of capitalism under which the working people, who are the main productive force, are made 21, kept unemployed, thrown out of jobs, and so on. It has no social relevance. In the phase of globalization, no country can develop in 22 and entry of the foreign capital can not be 23 altogether. Integration with world economy has to ensure the free and speedy 24 of the national economy. Foreign capital has to be allowed in the areas where we really need huge investment, which our resources cannot meet, and where we need technology, not available in the country. Economic 25 should not mean license for plunder by MNCs.

    1. development

    2. empowerment

    3. unity

    4. mobilisation

    5. cohesion

    Answer: a

  25. In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each five words are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate words. It is a 16 that Communists are opposed to economic reforms. The fact of the life is that Communists are the most 17 fighters for economic reforms, the reforms that lead to self-reliant and democratic economic development with social justice. To term the market-oriented changes as reform is a 18 and The development strategy 19 under Structural Adjustment and dictated by the World Bank, IMF and WTO is a strategy for the 20 development of capitalism under which the working people, who are the main productive force, are made 21, kept unemployed, thrown out of jobs, and so on. It has no social relevance. In the phase of globalization, no country can develop in 22 and entry of the foreign capital can not be 23 altogether. Integration with world economy has to ensure the free and speedy 24 of the national economy. Foreign capital has to be allowed in the areas where we really need huge investment, which our resources cannot meet, and where we need technology, not available in the country. Economic 25 should not mean license for plunder by MNCs.

    1. growth

    2. potential

    3. strategy

    4. reforms

    5. vitality

    Answer: d