Placement Papers: BFL Computer Awareness Test

Get unlimited access to the best preparation resource for competitive exams : get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of your exam.

  1. In the command scanf, h implies Ans. Short int
  2. A process is defined as Ans. Program in execution
  3. A thread is Ans. Detachable executable code
  4. What is the advantage of Win NT over Win 95 Ans. Robust and secure
  5. How is memory management done in Win95 Ans. Through paging and segmentation
  6. What is meant by polymorphism Ans. Redfinition of a base class method in a derived class
  7. What is the essential feature of inheritance Ans. All properties of existing class are derived.
  8. What does the protocol FTP do Ans. Transfer a file b/w stations with user authentification
  9. In the transport layer, TCP is what type of protocol Ans. Connection oriented.
  10. Why is a gateway used Ans. To connect incompatible networks.
  11. How is linked list implemented Ans. By referential structures.
  12. What method is used in Win95 in multitasking? Ans. Non preemptive check.
  13. What is meant by functional dependency?
  14. What is a semaphore? Ans. A method synchronization of multiple processes
  15. What is the precedence order from high to low, of the symbols () ++ /Ans () . ++ , /
  16. Preorder of A ⚹ (B + C) /D-G Ans. ⚹+ ABC/-DG
  17. In unix ‘ls’ stores contents in Ans. Inode block
  18. B-tree (failure nodes at same level)
  19. Dense index (index record appers for every search-key in file)
  20. What is the efficiency of merge sort Ans. O (n log n)
  21. A program on swaping (10,5) was given …
  22. In which layer are routers used Ans. In network layer
  23. In which layer are packets formed (in network layer)
  24. heap (priority queue)
  25. copy constructor (constant reference)
  26. Which of the following sorting algorithem has average sorting behavior--Bubble sort, merge sort, heap sort, exchange sort Ans. Heap sort
  27. In binary search tree which traversal is used for getting ascending order values--Inorder, post order, preorder Ans. Inorder
  28. What are device drivers used for Ans. To provide software for enabling the hardware
  29. Irrevalent to unix command (getty)
  30. What is fork command in unix Ans. System call used to create process
  31. What is make command in unix Ans. Used forcreation of more than one file
  32. In unix. Profile contains Ans. Start up program
  33. In unix echo is used for (answer C)

Developed by: