Placement Papers: Blue Star Infotech Latest Fresher Question Papers 7 2004

Glide to success with Doorsteptutor material for CBSE/Class-7 : get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of CBSE/Class-7.

  1. In the multiplication of 2 numbers Gn. In alphabets HE EH HE HHA HNME then the value of NAME is ans: 2907 exp: 17 X 71 17 119 1207
  2. In a coding decoding ques, WATER is coded as XWDPK and something like LITAR is coded as PWDMN, WHERE is coded as ans: Is d choice. It will contain 2 k՚s and one x (it starts with x) . exp: In both ATR is common and their code is PWD then for WE ⇾ XK, so for WHERE ⇾ 2 x՚s or 2 k՚s te be their, In the Gn. Choices d will only works correct.
  3. A problem related to Counting no of rectangles. Ans: 11
  4. Angle b/w hour & minute at 3: 35? Ans: nearest ans. Given is 120 (actual ans is 102.5 deg) .
  5. One ques. 100 m race: One covers it 45 sec & 36 sec then for how much distance winner will defeat the looser? Ans: 20 m.
  6. 3, 5, 5, 19, 7,41, 9, Ans: 71
  7. 7 red ball & 4 green ball, how many min. Balls to be drawn to get two similar color ball? Ans: 3
  8. 2, 5,10, 17________10 th term? Ans: 101
  9. 1360 is divided into A, B, C. A gets rd of B, B gets th of C. What is B share? Ans: 240.
  10. 8 pencils costs ₹ 5. Then how many pencils can be bought for ₹ 50? Ans: 80
  11. A solves 10 pages in 5 minutes; B solves 5 pages in 10 minutes. How many pages they can solve in 30 minutes? Ans: 75.
  12. A man starts from his house, and walks straight for 4 Km, then turns right

and walks for 2 Km, then turns right and walks for 2 Km, now

Developed by: