Placement Papers: Cadence CV Paper

Doorsteptutor material for competitive exams is prepared by world's top subject experts: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of your exam.

  1. | x-a |= a-x
  2. There is six letter word VGANDA. How many ways you can arrange the letters in the word in such a way that both the A՚s are together. Ans: 120 (5 × 4!)
  3. If two cards are taken one after another without replacing from a pack of 52 cards what is the probability for the two cards be queen. Ans: () ⚹ () () ⚹ ()
  4. 51 × 53 x … x 59; symbols! -factorial ^ -power of 2
  5. The ratio of Boys to Girls is 6: 4.60 % of the boys and 40 % of girls take lunch in the canteen. What % of class takes lunch in canteen. Ans: 52 % () ⚹ 60 + () ⚹ 40. Data Sufficiency:
    1. only statement A is sufficent, B is not
    2. only statemnet B
    3. both are necessary
    4. both are not sufficient.
  6. X is an integer. Is X dvisible by 5?
    1. 2X is divisible by 5.
    2. 10X is divisible by 5.
  7. Which is correct?
    1. Anna is the tallest girl
    2. Anna is taller than all boys.

    Is Anna the tallest in the class

  8. maths question
  9. Zulus always speak truth and Hutus always speak lies. There are three persons A, B&C. A met B and says “I am a Zulu or I am Hutu” We don՚t know what exactly he said. Then B meets C and says to c that “A is a Zulu” Then C replied “No, A is a Hutu” How many Zulus are there? Ans 2 (check)
  10. Who must be a Zulu? Ans B (check)
  11. There are 7 people who take a test among which M is the worst, R is disqualified, P and S obtain same marks, T scores less than S and Q scores less than P, N scores higher than every one. Ans: N P S T Q R M (may be, just check) or N S P T Q R M C & UNIX
  12. What does chmod 654 stand for. Ans: _rw_r_xr________
  13. Which of following is used for back-up files?
    1. compress
    2. Tar
    3. make
    4. all the above Ans: b
  14. what does find command do? Ans: Search a file
  15. what does “calloc” do? Ans: A memory allocation and initialising to zero.
  16. what does exit () do? Ans: Come out of executing programme.
  17. what is the value of ‘i’ i = strlen ( “Blue” ) + strlen ( “People” ) /strlen ( “Red” ) -strlen ( “gree n” ) Ans: 1
  18. i = 2 printf ( “% old % old % old % old” i, i ++ , i--, i ++) ; Ans: Check the answer.
  19. Using pointer, changing A to B and B to A is Swapping the function using two address and one temperory variable. a, b are address, t is temporary variable. How function look like? Ans: Swap (int ⚹ , int ⚹ , int)
  20. In ‘o’ how are the arguments passed? ans: By value.
  21. Find the prototype of sine function. Ans: Extern double sin (double)
  22. Scope of a global variable which is declared as static? ans: File
  23. ASCII problem
  24. Maths Question
  25. what is the o/p printf ( “Hello ⧵o is the world” ) ; Ans: Hello is the world.
  26. Clarifying the concept addresses used over array; i.e.. changing the address of a base element produces what error?
  27. child process--fork child shell--sh
  28. Answer are lex 7 yacc & man read these things in UNIX
  29. What is

int ⚹ p (char (⚹ s) [] )

Ans: p is a function which is returning a pointer to integer

which takes arguments as pointer to array of characters.

Developed by: