Placement Papers: ChangePond Placement Collection Questions and Answers

Download PDF of This Page (Size: 120K)

Examrace Placement Series prepares you for the toughest placement exams to top companies.

Changepond Solved Paper

  1. A man's annual income is Rs. 16, 000. The income tax at the rate of 15% after allowing a deduction of Rs. 7, 500 as non taxable income is

    1. Rs. 1500

    2. Rs. 1200

    3. Rs. 1275

    4. Rs. 1450

    Answer: c

  2. A cube of white chalk is painted red and then cut parallel to the sides to form two rectangular solids of equal volume. What percent of the surface area of each of the new solids is not painted red?

    1. 20%

    2. 16.67%

    3. 15%

    4. 25%

    Answer: d

  3. The measure of an angle which is five times its supplement is

    1. 36 degrees

    2. 30 degrees

    3. 150 degrees

    4. 180 degrees

    Answer: c

  4. If the diagonals of a quadrilateral bisect one another at right angles, then the quadrilateral is

    1. Parallelogram

    2. Rectangle

    3. Rhombus

    4. Trapezium

    Answer: c

  5. A man had Rs. 2000. He lent a part of it at 5% interest and the rest at 4% interest. The total interest he received in one year was Rs. 92. The money he lent at 5% interest was

    1. Rs. 1200

    2. Rs. 1250

    3. Rs. 1300

    4. Rs. 1350

    Answer: a

  6. Out of 100 students, 50 fail in English and 30 in Maths. If 12 students fail in both English and Maths, then the number of students passed in both the subjects is

    1. 26

    2. 28

    3. 30

    4. 32

    Answer: d

  7. When a number is first increased by 10% and then is reduced by 10%, then the number

    1. Doesn't change

    2. Decreases by 1%

    3. Increases by 1%

    4. None of these

    Answer: b

  8. A man engaged a servant on the condition that he would pay him Rs. 100 and a turban after one year. He served him only for nine months and received the turban and Rs. 60. The price of the turban is

    1. Rs. 75

    2. Rs. 50

    3. Rs. 40

    4. Rs. 60

    Answer: d