Placement Papers: DSQ Paper Technical Paper

Download PDF of This Page (Size: 184K)

Examrace Placement Series prepares you for the toughest placement exams to top companies.

Questions 1 − 5 are reference to the following psedo code input m, n, z TEST: If ( (m + n)/3>5) z = z + 1 else z = z − 1 printf m, n, z { (m-m + 1; n = n − 3) if (m + n + 2) >14 then goto test print m, n, z end }

  1. How many liters of water must be added to 30 liters of alcohol to make a solution that is 25% ans: 120

  2. How much is 3/7 larger than 20 percent of 2 ans; 1/35

  3. xyz = 120, then which of the following cannot be a value of y ans: 0

  4. a number of subsets of a set s is 128, then s has ans: 7

  5. xsqrt (0.09) = 3, then x equals ans:

  6. perimeter of rectangle is s and the other sideis x, then the other side ans: (s − 2x)/2

  7. solution of system of equations y-z = 0, x + 8y = 4, 3x + 4y = 7z is ans: x = 1, y = 1, z = 1

Further Praactice Session

  1. f (x, y) = x * * 2 − y * * 2 then the value of f (4 (f (1, 2), ) ) is ans = 7

  2. if the radius of the circle is incresed by 6% then its area increased by ans = 36%

  3. the average of seven numbers is 2.5 then their product asn = 17.5

  4. the minimum of (2x + 1) * * 2 + (x + 2) is at x = ans = (-⅘)

  5. the probability of getting at least in a single through of three coins is ans = ⅞

  6. atrain covers the distance D beteween two cities in hhours arriving 2 hours late. What rate would permit to train to arrive on schdule? ans = (D/H − 2)

  7. in a single throw of dice, the chance of throwing a total of 3 is ans: 1/216

  8. a triangle of sides 3, 4, 5 then its____is ans: 6

  9. Which of the following is next smaller invalue than____one half ans: ⅖

  10. if f (x) = 1/x then f (f (f (x) ) ) equals ans: 1/x

  11. if f (x) = 1/x * * 2, then f (f (f (x) ) ) ans: 1/x

  12. if 8x + 4y = 6 and 4x + 5y = 7, x + y equl\als ans: 1

  13. find the next number in the series 1, 2, 5, 10, 17, 26 ans: 37

  14. sqrt (0.16) + cubic root (0.027) equals ans: 0.7

  15. if a, b>0 and a + b = 2 then the max value of ab is ans: 1

  16. p and q are positiveintegers with their average 5, find how many different values can p take ans: 9

  17. if 0<x<1 which of the following is the largest ans: 1/x

  18. If x, y, z are three consecutive natural numbers, which of the following numbers should be x + y + z ans: ⅔

  19. two persons run a race of 100m. The winner won by (110/11) m and one second in time. Find the speed of lsoer in met ans: 9.09

  20. in a group of 15, 7 can speak spanish, 8 can speak french and 3 can speak neither, How much of the group can speak both french and spanish ans: ⅕

  21. which of the following intefgers is the square of an integer for every integer ans: a * * 2 + 2n + 1

  22. which of the following has the largest numberical value ans: 0.2/0.000001

  23. ifn is odd which of the following statements is true ans: 3n + 1 is even

  24. which of the following is the prime

ans: 80