Placement Papers: Deutshe Placement Sample Question Papers

Download PDF of This Page (Size: 116K)

Examrace Placement Series prepares you for the toughest placement exams to top companies.

  1. What is the percentage represented by 0.03 * 0.05?

    1. 0.0015

    2. 0.000015

    3. 0.15

    4. 15

    Answer: b

  2. (x-a) (x-b) (x-c) ____ (x-z) =?

    1. 1

    2. -1

    3. 0

    4. Can't be determined

    Answer: c

  3. If a = 1, b = 2, c = 3____z = 26 what is the value of p + q + r?

    1. 33

    2. 51

    3. 52

    4. 48

    Answer: b

  4. A is 8 miles east of B. C is 10 miles north of B. D is 13 miles east of C and E is 2 miles north of D. Find shortest distance between A and E.

    1. 5 miles

    2. 6miles

    3. 13 miles

    4. 18 miles

    Answer: c

  5. If z = 1, y = 2____a = 26. Find the value of z + y + x + …… + a.

    1. 351

    2. 221

    3. 400

    4. 200

    Answer: a

  6. There are 30 socks in a bag. Out of these 60 % are green and the rest are blue. What is the maximum number of times that socks have to be taken out so that atleast 1 blue pair is found.

    1. 21

    2. 2

    3. 18

    4. 20

    Answer: d

  7. How many two digit numbers have their square ending with 8

    1. 13

    2. 12

    3. 0

    4. 11

    Answer: c

  8. How many numbers are there between 100 and 300 with 2 in the end and 2 in the beginning.

    1. 10

    2. 9

    3. 11

    4. none of these

    Answer: a

  9. 0.000006 * 0.0000007 =?

    1. 0.0000000042

    2. 0.000000000042

    3. 0.0000000000042

    4. 0.00000000000042

    Answer: b

  10. You have Rs. 1000 with 8% p. a compounded every 6 months. What is the total interest you get after 1 year.

    1. Rs. 116.40

    2. Rs. 345.60

    3. Rs. 224.50

    4. Rs. 160

    Answer: a

  11. If x + y = 12, x-y = 2 Find x + 2y.

    1. 12

    2. 17

    3. 14

    4. none of these

    Answer: b

  12. With one gallon of petrol a person moves at a speed of 50 mph and covers 16 miles. 3/4th of the distance is covered while moving at 60 mph. How many gallons does he need to cover 120 miles in 60 mph.

  13. A tap drains at x speed while tap B is closed. When both taps are open they drain at y speed. What is the speed of draining when only tap B is open

    1. x-y

    2. y-x

    3. x

    4. can't be determined

    Answer: b

  14. What is twenty percent of 25 % of 20.

    1. 2

    2. 1

    3. 5

    4. 4

    Answer: b

  15. A rectangle has the dimensions 6ft * 4ft. How many squares of 0.5 inches will it need to completely fill it.

    1. 32000

    2. 12824

    3. 13824

    4. 18324

    Directions for questions 16 − 21: In each question, a series of letters satisfying a certain pattern are given. Identify the pattern and then find the letter/letters that will come in place of the blank/blanks.

    Answer: c

  16. a, c, e, g, _

    1. h

    2. i

    3. d

    4. j

    Answer: b

  17. a, e, i, m, q, u, _, _

    1. y, c

    2. b, f

    3. g, i

    4. none

    Answer: a

  18. ay, bz, cw, dx, __

    1. gu

    2. ev

    3. fv

    4. eu

    Answer: d

  19. 1, 2, 3, 5, 7, 11, __

    1. 15

    2. 9

    3. 13

    4. 12

    Answer: c

  20. kp, lo, mn, __

    1. nm

    2. np

    3. op

    4. pq

    Answer: a

  21. abc, zyx, def, wvu, ___

    1. ghi

    2. tsr

    3. ihg

    4. str

    Answer: a

  22. How is my mother's sister's brother's wife's child related to me?

    1. brother

    2. uncle

    3. cousin

    4. nephew

    Answer: a

  23. What will my mother's husband's father-in-law's son's daughter to me?

    1. niece

    2. aunt

    3. sister

    4. none of these

    Answer: d

  24. A person travels 12 km in the southward direction and then travels 5 km to the right. He then travels 5 km to the right and then travels 15 km towards the right and finally travels 5km towards the east. How far is he from his starting place?

    1. 5km

    2. 3m

    3. 3.5km

    4. 4km

    Answer: b

  25. A person travels towards east from his house and travels a distance of 3 meters. He then ran a distance of 7 meters southwards and then travels towards east a distance of 3 meter Finally he travels southwards a distance of 10 meters. What is his vertical distance from his house?

    1. 10

    2. 17

    3. 12

    4. none of these

    Answer: b