Placement Papers: Deutshe Soft 2006 Placement Papers

Download PDF of This Page (Size: 137K)

Examrace Placement Series prepares you for the toughest placement exams to top companies.

Company: Deutschesoft

  1. What is the percentage represented by 0.03 * 0.05?

    1. 0.0015

    2. 0.000015

    3. 0.15

    4. 15

    Answer: b

  2. (x-a) (x-b) (x-c) ____ (x-z) =?

    1. 1

    2. -1

    3. 0

    4. Can't be determined

    Answer: c

  3. If a = 1, b = 2, c = 3____z = 26 what is the value of p + q + r?

    1. 33

    2. 51

    3. 52

    4. 48

    Answer: b

  4. A is 8 miles east of B. C is 10 miles north of B. D is 13 miles east of C and E is 2 miles north of D. Find shortest distance between A and E.

    1. 5 miles

    2. 6miles

    3. 13 miles

    4. 18 miles

    Answer: c

  5. If z = 1, y = 2____a = 26. Find the value of z + y + x + …… + a.

    1. 351

    2. 221

    3. 400

    4. 200

    Answer: a

  6. There are 30 socks in a bag. Out of these 60 % are green and the rest are blue. What is the maximum number of times that socks have to be taken out so that atleast 1 blue pair is found.

    1. 21

    2. 2

    3. 18

    4. 20

    Answer: d

  7. How many two digit numbers have their square ending with 8

    1. 13

    2. 12

    3. 0

    4. 11

    Answer: c

  8. How many numbers are there between 100 and 300 with 2 in the end and 2 in the beginning.

    1. 10

    2. 9

    3. 11

    4. none of these

    Answer: a

  9. 0.000006 * 0.0000007 =?

    1. 0.0000000042

    2. 0.000000000042

    3. 0.0000000000042

    4. 0.00000000000042

    Answer: b

  10. You have Rs. 1000 with 8% p. a compounded every 6 months. What is the total interest you get after 1 year.

    1. Rs. 116.40

    2. Rs. 345.60

    3. Rs. 224.50

    4. Rs. 160

    Answer: a

  11. If x + y = 12, x-y = 2 Find x + 2y.

    1. 12

    2. 17

    3. 14

    4. none of these

    Answer: b

  12. With one gallon of petrol a person moves at a speed of 50 mph and covers 16 miles. 3/4th of the distance is covered while moving at 60 mph. How many gallons does he need to cover 120 miles in 60 mph.

  13. A tap drains at x speed while tap B is closed. When both taps are open they drain at y speed. What is the speed of draining when only tap B is open

    1. x-y

    2. y-x

    3. x

    4. can't be determined

    Answer: b

  14. What is twenty percent of 25 % of 20.

    1. 2

    2. 1

    3. 5

    4. 4

    Answer: b

  15. A rectangle has the dimensions 6ft * 4ft. How many squares of 0.5 inches will it need to completely fill it.

    1. 32000

    2. 12824

    3. 13824

    4. 18324

    Directions for questions 16 − 21: In each question, a series of letters satisfying a certain pattern are given. Identify the pattern and then find the letter/letters that will come in place of the blank/blanks.

    Answer: c

  16. a, c, e, g, _

    1. h

    2. i

    3. d

    4. j

    Answer: b

  17. a, e, i, m, q, u, _, _

    1. y, c

    2. b, f

    3. g, i

    4. none

    Answer: a

  18. ay, bz, cw, dx, __

    1. gu

    2. ev

    3. fv

    4. eu

    Answer: d

  19. 1, 2, 3, 5, 7, 11, __

    1. 15

    2. 9

    3. 13

    4. 12

    Answer: c

  20. kp, lo, mn, __

    1. nm

    2. np

    3. op

    4. pq

    Answer: a

  21. abc, zyx, def, wvu, ___

    1. ghi

    2. tsr

    3. ihg

    4. str

    Answer: a

Logical Questions

Directions for questions 30 to 35: Select the alternative that logically follows form the two given statements.

  1. All books are pages. All pages are boxes.

    1. All boxes are books

    2. All books are boxes

    3. No books are boxes

    4. Both a and b are correct

    Answer: b

  2. No apple is an orange. All bananas are oranges.

    1. All apples are oranges

    2. Some apples are oranges

    3. No apple is a banana

    4. None of the above

    Answer: a

  3. All pens are elephants. Some elephants are cats.

    1. Some pens are cats

    2. No pens are cats

    3. All pens are cats

    4. None of the above

    Answer: d

  4. All shares are debentures. No debentures are deposits.

    1. All shares are deposits

    2. Some shares are deposits

    3. No shares are deposits

    4. None of the above

    Answer: c

  5. Many fathers are brothers. All brothers are priests.

    1. No father is a priest

    2. Many fathers are not priests

    3. Many fathers are priests

    4. Both b and c

    Answer: b

  6. Some pens are pencils. All pencils are costly.

    1. No pens are costly

    2. Some pens are costly

    3. All pens are costly

    4. None of the above

    Answer: b

  7. How many two digit numbers have their squares ending with 6?

    1. 9

    2. 10

    3. 164

    4. 18

    Answer: d

  8. In how many years will $1200 amount to $1323 at 5%p. a. Compound interest?

    1. 3 years

    2. 2 ½ yrs

    3. 2 yrs

    4. none of the above

    Answer: c

  9. How many terms of the series-9, 6, 3, ____must be taken such that the sum may be 66?

    1. 11

    2. 13

    3. 9

    4. 10

    Answer: a

  10. The sum of three numbers in AP is 27 and their product is 504. Find the terms.

    1. 7, 9, 11

    2. 5, 9, 13

    3. 4, 9, 14

    4. none of these

    Answer: c

  11. Two pipes A and B can fill a tank in 20 and 25 seconds respectively. Both are opened at the same time and after 5 minutes the first one is closed. How much more time will it take for the tank to be full?

    1. 13 min 45 secs

    2. 10 min

    3. 18 min

    4. 15 min 45 secs

    Answer: a

  12. How long will a train 150 metres long and travelling at a speed of 45 kmph, take to cross a platform of length 250 meters?

    1. 48 secs

    2. 32 secs

    3. 30 secs

    4. none of the above

    Answer: b

  13. Walking at 4/5th of his usual speed, a man reaches his office 15 mins late. Find his usual time for reaching the office?

    1. 45 mins

    2. 2 hrs

    3. 1 hr

    4. 30 mins

    Answer: c

  14. If the word “CODING” is represented as DPEJOH, then the word “CURFEW” can be represented?

    1. DVSGFX

    2. DVSHFX

    3. DGSHFX

    4. DTSGFY

    Answer: a

  15. If in a certain code “RANGE” is coded as 12345 and “RANDOM” is coded as 123678, then the code for the word “MANGO” would be

    1. 82357

    2. 84563

    3. 82346

    4. 82543

    Answer: d

  16. If in a code “COPIER” is coded as 1234 and “REAM” is coded as 5421, then “DREAM” is coded as

    1. 35421

    2. 43512

    3. 35412

    4. 34521

    Directions for questions 46 − 48: The questions are based on the following data

    In a class of 150 students 55 speak English; 85 speak Telugu and 30 speak neither English nor Telugu

    Answer: a

  17. How many speak both English and Telugu?

    1. 10

    2. 15

    3. 20

    4. 12

    Answer: c

  18. How many speak only Telugu?

    1. 55

    2. 45

    3. 65

    4. none of the above

    Answer: c

  19. How many speak at least one of the two languages?

    1. 120

    2. 100

    3. 250

    4. 50

    Answer: a

  20. Find the lowest of the three numbers in a GP whose sum is 38 and product 945.

    1. 12

    2. 18

    3. 4

    4. 8

    Answer: d

  21. A can do a piece of work in 24days. When he had worked for 4 days B joined him. If the complete work is finished in 16 days form the beginning, in how many days can B alone finish the work?

    1. 24 days

    2. 18 days

    3. 36 days

    4. None of the above

    Answer: c