Placement Papers: Digital Global Soft Latest Placement Papers

Download PDF of This Page (Size: 125K)

Examrace Placement Series prepares you for the toughest placement exams to top companies.

(All 30 Question Mathematical all very easy nothing to be mentioned as such)

Some of the questions are (not in order)

  1. 8 (pow) (3/2) + 2 (pow) (-½) Ans: 24

  2. sin 60

  3. cos theta = 5/13 find tan theta

  4. select the odd man out:

    1. 248

    2. 326

    3. 428

    4. 392

    Ans: d

  5. a question was there twice-the question is 1/[ (1/0.3) + (1/0.2) ]

  6. angle of elevation of a tower (30 degree) was given and its distance from a pt. Was given. Find the height of the tower

  7. question number 16 some log ques Ans: Is b = 2a

  8. a question based on [ (a sqr b sqr)/(a-b) ] Ans: Is 1.0

Section 30 Analytical Reasoning

One question Five City Names Given

KANPUR

JAIPUR

MUMBAI

SHIMLA

BHOPAL

And then to find code for one Letter in every city name (This was tough 5 questions based on it).

Ans: Take Two city at a time. Who have the asked Letter in their name And then you will get the

Ans: Wer by seeing the common

Ans: Wer choice.

CAT type reasoning.

Section III

English.

Sentence completion. Correction. Etc. All Infy type. Or GRE type. (easy ones).

Have a look at these words

  1. Squander

  2. Innative

  3. Obscure Rest were easy.

Section 4: General Knowledge

  1. Who invented TV? Ans: Baird

  2. Chadwick invented what? Ans: Neutron

  3. Dr. Khurana did? Ans: Genetic code

  4. Grammy award winner is who?

    1. Vishwa mohan bhatt

    2. Harishankar chaurasia.

    3. Zakir hussain.

    4. amjad ali khan.

    Ans: c (not sure)

  5. Y-rays are?

  6. Who designed Chandigarh? Ans: a (not very sure)

  7. The property of metal sheets to be beaten into thin sheets Ans: Malleability

  8. A metal is placed inside a pressure cooker. It's pressure increases. Why?

    1. air tight

    2. High density of metal

    3. No effect

  9. who invented logerthim Ans: Napier

  10. Dos____some thing Ans: Microsoft

  11. Suger is store in plant in which form Ans: Glucose

  12. major component of gober gas Ans: Methane

  13. green house effect Ans: Co2

  14. carborator is used in car w____

  15. why men bent forword on mounting a hight Ans: To gain stability

  16. which disease is trans ferred genetically Ans: Aids

  17. why man become old

    1. Thymus

    2. Pituitary

    3. Thyroid

    4. Hypothyroid