Placement Papers: GlobalEdge Placement Paper 1st April 2005

Download PDF of This Page (Size: 126K)

Examrace Placement Series prepares you for the toughest placement exams to top companies.

  1. Where is the MBR stored?

    1. maintained by OS

    2. MBR is in Boot.

    3. MBR is in First sector of HDD

    4. None of the above

  2. Where is the partition table stored?

    1. BIOS

    2. CMOS Setup

    3. MBR

    4. stored per partition.

  3. Where is the boot record stored?

    1. BIOS

    2. CMOS Setup

    3. MBR

    4. stored per partition.

  4. How many primary partitions can be created?

    1. 1

    2. 2

    3. 3

    4. 4

    Answer: d

  5. What is the difference between primary & extended partion?

    1. Both are same

    2. Primary and extended are in logical partion

    3. primary cannot be subdivided but extended can be.

    4. extended cannot be subdivided but primary can be.

    Answer: c

  6. Can we create 2 primary dos partions?

    1. Yes

    2. No

    3. Depends on the hard Disk.

    4. None of the above:

    Answer: a

  7. Can we create 2 extended partitions?

    1. Yes

    2. No

    3. Depends on the hard Disk.

    4. None of the above:

    Answer: b

  8. How many partitions can be created on a given harddisk?

    1. Depends on the size of Disk.

    2. 24

    3. 4

    4. 26

  9. Can we hide a partition?

    1. Yes

    2. No

    3. Depends on the Hard Disk

    4. None.

    Answer: a

  10. Sliding window protocol lies in which layer?

    1. Transport Layer

    2. network Layer

    3. Datalink layer

    4. Application Layer

    Answer: c

  11. Which is the highest priority interrupt.

    1. rst5.5

    2. rst6.5

    3. TRAP

    4. HLD

  12. 8085 is

    1. 16-bit

    2. 8-bit

    3. 32-bit

    4. 20-bit microprocessor.

    Ans: 8 bit

  13. protected mode is present in which processor

    1. 8085

    2. 8086

    3. 80386

    4. 8087

  14. The no. Of address lines required to address 4k of memory

    1. 11

    2. 12

    3. 14

    4. 16

    Answer: b

  15. Where is CMOS setup stored

    1. Hard Disk

    2. BIOS

    3. CMOS Ram

    4. MBR

Computer Fundamentals

  1. Which one of the following always resides in the memory?

    1. Linker

    2. Loader

    3. Compiler

    4. All of the Above

    Answer: b

  2. Which of these is not a layer in OSI model?

    1. Application layer

    2. Network Layer

    3. Internet Layer

    4. Data Link Layer

    Answer: c

  3. Which one of the following data structures is best suited for searching?

    1. Arrays

    2. Singly Linked List

    3. Doubly Linked List

    4. Hash Table

    Answer: d

  4. Which of the following data structures is best suited for Deletion?

    1. Arrays

    2. Singly Linked List

    3. Doubly Linked List

    4. Hash Table

    Answer: c

  5. Which one of these is not a scheduling technique in Operating System?

    1. Last-Come-First-Serve Scheduling

    2. First-Come-First-Serve Scheduling

    3. Preemptive Scheduling

    4. Round Robin Scheduling

    Answer: a

  6. Demand Paging is

    1. All the pages of a process is loaded at the start

    2. When a single page is demanded then all other pages are also loaded

    3. When a page is required then only it is loaded

    4. None of the Above

    Answer: c

  7. Page Fault is

    1. A page is referenced that is not in the memory.

    2. A page is referenced that is not in the Disk.

    3. A page being added to the process.

    4. None of the above

    Answer: a

  8. If the number of internal nodes in a binary tree is n, then what is the number of external nodes?

    1. n − 1

    2. n

    3. n + 1

    4. 2n

    Answer: c

  9. “Banker's Algorithm” is used for:

    1. Deadlock Detection

    2. Deadlock Avoidance

    3. Deadlock Prevention

    4. All of the above

    Answer: b

  10. Which of the following is used fro designing a lexical analyser of a compiler?

    1. Finite Automata

    2. Push Down Automata

    3. Turing Machine

    4. None of the above

    Answer: a

  11. Which layer in the OSI model is responsible for End to End connectivity?

    1. Data Link Layer

    2. Network Layer

    3. Transport Layer

    4. Session Layer

    Answer: c