Placement Papers: Hughes Placement Paper 2006

Get unlimited access to the best preparation resource for CTET/Paper-1 : get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of CTET/Paper-1.

  1. CSMA/Cd protocol used in Ans: Ethernet
  2. Checksum in IP packet is Ans: Sum of the bits and 9՚s complement of sum
  3. Inselective repeat Max Seq is given find windowsize i.e.. . Ans: (15 + 1) /2 = 8
  4. Main memory cache direct mapping Ans: 64
  5. Address lines and data lines for 4K × 16 Ans: Addr 12, Data 16
  6. Infix to postsize commession uses Ans: Operator stack
  7. Printing ofstatic variable Ans: 11
  8. Ans: 1,2, 3,4 Program is given array [0] = 1; array [1] = 2; array [2] = 3 array [3] = 4 ptr = array [0] ⚹ (arr + 3) =⚹ (++ array) +⚹ (array-1) ++ There may me some mistique in writing the program. Check it out. Answer is correct
  9. One Question on Scheduling Preemptive
  10. Which of the following is not memory model
  11. Hight balancing AVC time Ans: 3
  12. Virtual to physical address mapping page table given
  13. regular expression of identifier L (LUD) ⚹
  14. Simplification in boolean Algebra Ans: Xz
  15. Logical gate is given we have to find what is that Ans: NOR
  16. Solution for Diriving philofphing Ans: d
  17. The feature C ++ have and c donot have Ans: Variables can be declared inside also.
  18. Number of nodes with degree two in a binary tree of n leaves Ans: n − 1
  19. Difference between syachronous and asynchronous transmission
  20. The question on RS232 (Use of sfart bit in ₹ 232 protocal)
  21. Floating point representation Ans: 2՚s complement 1 more negitive number Two simple probability questions are also there

Developed by: