Placement Papers: RS Software Placement Paper AptitudeNumerical Ability

Examrace Placement Series prepares you for the toughest placement exams to top companies.

  1. 420% OF 7.79 =? Ans. 32.718

  2. 3427/16.53 =? Ans. 202

  3. 10995/95 =? Ans. 115.7365

  4. 43 + 557 − 247 =? Ans. 353

  5. 3107 * 3.082 =? Ans. 9591

  6. 48.7 + 24.9 − 8.7 =? Ans. 64.90

  7. 525.0/47.8 =? Ans. 11

  8. (135 − 30 − 14) * 7 − 6 + 2 =? Ans. 3

  9. ⅜ * 5.04 =? Ans. 1.89

  10. 697/219 =? Ans. 3.18

  11. 8/64 + 64/16 =? Ans. 4.14

  12. 298 * 312/208 =? Ans. 453.54

  13. 0.33 * 1496/13 =? Ans. 37.98

  14. 0.26 + ⅛ =? Ans. 0.385

  15. 66.17 + ⅓ =? Ans. 67.03

  16. 2.84 + ¼ =? Ans. 3.09

  17. 33% OF 450 =? Ans. 148.5

  18. 907.54/0, 3073 =? Ans. 3002

  19. There are two categories of persons in ratio A: B = 2: 3. A type earns 2.5 dollars/hr and B type 1 dollar/hr total money earned by both is 24dollars. Then what is the total number of persons Ans. 15

  20. Total balls are z, the number of red balls is n and the remaining are blak balls, then the % of black balls equal to? Ans (z-n)./z * 100

  21. If A = C, B = 2D what should be done to make the ratio same. Ie, a/b = c/d Ans. Multiply A by 2

  22. If P = Total number of components, Q = number of defective components. What is the % of non defective components? Ans (p-q)./p * 100

  23. If the cost of an article is x, first discount given is y% of cost, second discount given is z% of cost. The selling price of x is Ans. x (1 − y/100) (1 − z/100)

  24. Which of the following are prime numbers

    1. 119

    2. 115

    3. 127

    4. none

    Ans. c

  25. A/B = C; C > D then

    1. A is always greater than D

    2. C is always greater than D

    3. B is always less than D

    4. None of these

    Ans. a

  26. If B>C and A<C which of the following is larger than A + B + C Ans (A + B). C

  27. If for H hours of work the salary is S and the employee gets x hours of medical leave, then what is the salary/hr? Ans. s/H-x

  28. (⅙ of 596)/(0.695) =? Ans. 142

  29. 35 − 30 + 4/7 − 5 + 1 =? Ans. 3

  30. 10995 + 95 =? Ans. 11090

  31. If on a salary of Rs. “S” per month, one has to pay one tax of x Rs. And a second type of tax of y Rs. Then % of salary taken home is? Ans. s- (x + y)/s * 100

  32. B>A then which expression will be highest value

  33. K, L are men who take home a salary of x, y respectively. The total amount taken home is Ans. Kx + Ly

  34. If out of X bulbs y bulbs are broken; The % of non broken bulbs Ans (x-y)./x * 100

  35. If on a salary s per month, a tax of x% of the salary and another of r% of the salary is deducted what is the income. Ans. s * (1- (x + r)/100)

  36. 0.512 * 18902358 =? Ans. 9678007.296

  37. If the % of defective balls is 10% balls, and the number of defective balls is 5. The number of balls is Ans. 50

  38. 6.29% of 2.8 =? Ans. 0.18

  39. 0.398 * 456 =? Ans. 181.49

  40. 0 < x < 1 which is greater

    1. 1/x2

    2. 1/x

    3. x

    4. x2

    Ans. a

  41. If c = a/b; a − 1 = c, what is the relation between a and b? Ans. b = a/a − 1

  42. What is the sum of 7 consecutive odd numbers with 27 as the fourth number

Ans. 189

Sign In