Placement Papers: RAMCO Paper 2004

Examrace Placement Series prepares you for the toughest placement exams to top companies.

Directions: Each of the following question has a question and twostatements labelled as 1 and 2, Use the data/information given

in 1 and 2 to decide whether the data are sufficient to answerthe question record your answer as

If you can get the answer from 1 alone but not from 2

If you can get the answer from 2 alone but not from 1

If can get the answer from 1 and 2 together, although neither statement by itself suffice

If statement 1 alone suffices and statement 2 alone also suffice.

If can't get the answer from statements 1 and 2 together you need more data.

  1. what will be the population of city X in 1991?

    1. populatino of city % has 55 annual growth rate

    2. in 1991, the population of city X was 8 million ans C

  2. was it rani's birthday yesterday?

    1. lata spends rs 100/in rani's bitrth day

    2. lata spends rs 100/yesterday ans E

    3. is 3 * 5 is greater 4 * 6?

      1. a * b = b * a

      2. a * b is the remainder of ab% (a + b) ans: B

    4. will the graph X-Y pass through the origin?

      1. x proportional to the Y

      2. increment in y per units rise of x is fixed. Ans E

    5. what was the value of the machine 2 years ago?

      1. the deprecition of the value of the machine per year is 10%

      2. present value of the machine is rs 8000/ans: C

    6. What will be the area of a square that can be inscribed in a circle?

      1. Radius of the circle is T

      2. Length of a diagonal of the square is 2r ans D

    7. Can it be concluded that the port made more profit in 1988 than in 1987

    8. There are two figures viz. a circle and a square. Which having greater area?

      1. Perimeter of the circle is the same as the perimeter of the square.

      2. Eleven times the radius is equal to seven times the length of one

      side of the square. Ans: D

    9. A candidate who was found to be under weightin medical test had been selected provisionally subject to his attainment of 60Kg weight within one year. What should be the percentage increase of his weightso that selection is confirmed after one year.

      1. Weight (Kg) = 16 + 8 Height (ft) is standard equation for the Indian population. The candidates height is 5.5

      2. His present weight is 55Kg. Ans: D

    10. Is angle theta = 90

      1. sin * * 2 (theta) + cos * * 2 (theta) = 1

      2. sin * * 2 (theta) - + cos * * 2 (theta) = 1 ans: E

    11. What will be the average age of workers of an Institution after two years?

      1. Present average age is 35 years

      2. There are total 20 workers in the Institution ans: A

    12. Can it be concluded that firestry is getting increasing importance in India (Disregarding the change in money value)?

    13. Is AB>AM (A Triangle is given)

      1. AB<AC

      2. M is any point other than B and C on BC ans: E

    14. Is X2 + Y2<X + Y?

      1. 0<X<1

      2. 0<Y<1 and X! = Y (X not equal to Y) ans: C

    15. Can it be concluded that angle ABO = angle ODC

      1. ABCD is a Parallelogram and O is the point of intersection of the diagonals.

      2. Angle DOC = 75deg. And angle DAO = 35deg. Ans: A

    16. What is the value of x + y?

      1. 2y = x + 6

      2. 5x = 10y − 30 ans: E

    17. How many students are there in the class?

      1. 30 students play foot ball and 40 play cricket.

      2. Each student plays either foot ball or cricket or both. Ans: E

    18. What is the value of a: b?

      1. a = x + 10%ofx

      2. b = a + 10%ofa ans: B

    19. What is the maximum value of the expression 5 + 8x − 8x2?

      1. x is real

      2. x is not positive ans: C

    20. What will be the value of the greatest angle of the triangle ABC?

      1. Angles of the triangle are in the ration 2: 5: 3

      2. The side opposite to the greatest angle is the longest side. Ans: A

    21. What is the range of values of x?

    22. What percentage of the candidates passed both in science and mathematics?

      1. 52 percent of the candidates failed in science

      2. 42% of the candidates failed in mathematics ans: C

    23. How much pure H2SO4 (HYDRO SULFURIC ACID) should be added to bring down the percentage of impuritity to 5%?

      1. 50 liters of pure H2SO4 was diluted

      2. dilution was to the extent of 20% ans: c

    24. What is the cost of building when archtects feeses was 70, 000

      1. Architect gets 10% for the first Rs. 50000 of the cost of building

      2. Architect gets 3% on the cost of the building over 50000 ans: C

    25. What is the value of BC (here one triangle figure is there)?

    26. What is the area of the shaded portion (assume AB, CD are arcs of twocircles with O centre), Here one arc figure is there

    27. What is the area of the greatest circle that can be out fromrectangular paper

      1. length of the paper is 30cm

      2. Width of the paper is 21cm ans: B

    28. Y is what percentage of X?

    29. What is the area of the trepazium abcd wher Ab is 5cm

      1. BC = 7CM

      2. AB + CD = 16CM ans: B orC

    30. The air was bitter cold, the temperature well below the freexzing point, yet they found themsemlevs____freely as they clamsered up thesteep northern slope ans: Disporting

    31. We were taken when we of his difection never havingsuspected that he was anything but loyal. So capacble had been his____or and devotion to ceaseans: Presentiment

    32. WAR and peace are mutually (____) states of being and warto preserve peace not a paradox. It is a (-----) ans: c incompatable--contridction

    33. For those who believe in the____theory of history being-----is ipso facto testimony to behind the senses intrigue and plotting. Ans: e marxist--confession

    34. Although the injuty appeared____the examination by the opthamilogist revealed that he would need immediate surgey to save his signt.

    ans: Superficial

Practice Sets

  1. CORROBORATIVE____REFUTABLE

  2. roxious____harmless

  3. sanction--hinder

  4. empirical--experimental

  5. aborigine--emigrant

Solve These

A port has four berths W, V, X, Y of these two aregeneral cargo erth, one isa fertiliser berth asnd one is for liquid cargo, when veseel Arrived shewas berthed at berth V. But the vessel B which along with A had to waitprior to berthing as vessel C was working in berth Y and vessel D wasworking in berth W. Vessel E came to unload fertilise and did not have towait. All are specilised berths that is general cargo essel. Has to workonly in a general cargo berth. So is true for fertiliser vessel and liquidcargo vessel.

  1. The vessel E should be alotted to the berth. Ans: X

  2. Which of the following berth can accept a vessel carrying liquid cargo. Ans: V

  3. Which of the following is not a general cargo vessel. Ans: A

  4. Total number of general cargo vessels mentioned in the abovediscription is ans: 3

  5. Whcih of the following allotments is possible ans: Bto W

Sign In