Placement Papers: Ramco C QuestionsTab.amp

Examrace Placement Series prepares you for the toughest placement exams to top companies.

  1. Find the output for the following C program main () { char * p1 = “Name” char * p2; p2 = (char * ) malloc (20); while ( * p2 + + = * p1 + + ); printf ( “%s\n” p2); } Ans. An empty string

  2. Find the output for the following C program main () { int x = 20, y = 35; x = y + + + x + +; y = + + y + + + x; printf ( “%d %d\n” x, y); } Ans. 57 94

  3. Find the output for the following C program main () { int x = 5; printf ( “%d %d %d\n” x, x<<2, x>>2); } Ans. 5 20 1

  4. Find the output for the following C program #define swap1 (a, b) a = a + b; b = a-b; a = a-b; main () { int x = 5, y = 10; swap1 (x, y); printf ( “%d %d\n” x, y); swap2 (x, y); printf ( “%d %d\n” x, y); } int swap2 (int a, int b) { int temp; temp = a; b = a; a = temp; return; } Ans. 10 5

  5. Find the output for the following C program main () { char * ptr = “Ramco Systems” ( * ptr); + +; printf ( “%s\n” ptr); ptr + +; printf ( “%s\n” ptr); } Ans. Samco Systems

  6. Find the output for the following C program #include <stdio. h> main () { char s1[] = “Ramco” char s2[] = “Systems” s1 = s2; printf ( “%s” s1); } Ans. Compilation error giving it cannot be an modifiable ‘lvalue’

  7. Find the output for the following C program #include <stdio. h> main () { char * p1; char * p2; p1 = (char * ) malloc (25); p2 = (char * ) malloc (25); strcpy (p1, “Ramco” ); strcpy (p2, “Systems” ); strcat (p1, p2); printf ( “%s” p1); } Ans. RamcoSystems

  8. Find the output for the following C program given that[1] The following variable is available in file1. c static int average_float; Ans. All the functions in the file1. c can access the variable

  9. Find the output for the following C program # define TRUE 0 some code while (TRUE) { some code } Ans. This won't go into the loop as TRUE is defined as 0

  10. Find the output for the following C program main () { int x = 10; x + +; change_value (x); x + +; Modify_value (); printf ( “First output: %d\n” x); } x + +; change_value (x); printf ( “Second Output: %d\n” x); Modify_value (x); printf ( “Third Output: %d\n” x); Modify_value () { return (x + = 10); } change_value () { return (x + = 1); } Ans. 12 1 1

  11. Find the output for the following C program main () { int x = 10, y = 15; x = x + +; y = + + y; printf ( “%d %d\n” x, y); } Ans. 11 16

  12. Find the output for the following C program main () { int a = 0; if (a = 0) printf ( “Ramco Systems\n” ); printf ( “Ramco Systems\n” ); } Ans. Ony one time “Ramco Systems” will be printed

  13. Find the output for the following C program

#include <stdio. h>

int SumElement (int *, int).

void main (void) { int x[10]; int i = 10; for (; i;) { i--; * (x + i) = i; } printf ( “%d” SumElement (x, 10) ); }

int SumElement (int array[], int size) { int i = 0; float sum = 0; for (; i<size; i + + ) sum + = array[i]; return sum; }

  • Find the output for the following C program #include <stdio. h> void main (void); int printf (const char *, …); void main (void) { int i = 100, j = 10, k = 20; int sum; float ave; char myformat[] = “ave = %. 2f” sum = i + j + k; ave = sum/3.0; printf (myformat, ave); }

  • Find the output for the following C program #include <stdio. h> void main (void); { int a[10]; printf ( “%d” ( (a + 9), + (a + 1) ) ); }

  • Find the output for the following C program #include <stdio. h> void main (void) { struct s { int x; float y; }s1 = { 25, 45.00}; union u { int x; float y; } u1; u1 = (union u) s1; printf ( “%d and %f” u1. x, u1. y); }

  • Find the output for the following C program #include <stdio. h> void main (void) { unsigned int c; unsigned x = 0 × 3; scanf ( “%u” &c); switch (c&x) { case 3: Printf ( “Hello! \t” ); case 2: Printf ( “Welcome\t” ); case 1: Printf ( “To All\t” ); default: Printf ( “\n” ); } }

  • Find the output for the following C program #include <stdio. h> int fn (void); void print (int, int ( * ) () ); int i = 10; void main (void) { int i = 20; print (i, fn); } void print (int i, int ( * fn1) () ) { printf ( “%d\n” ( * fn1), () ); } int fn (void) { return (i- = 5); }

  • Find the output for the following C program #include <stdio. h> void main (void); { char numbers[5][6] = { “Zero” “One” “Two” “Three” “Four” }; printf ( “%s is %c” &numbers[4][0], numbers[0][0]); }

  • Find the output for the following C program int bags[5] = { 20, 5, 20, 3, 20}; void main (void) { int pos = 5, * next (); * next () = pos; printf ( “%d %d %d” pos, * next (), bags[0]); } int * next () { int i; for (i = 0; i<5; i + + ) if (bags[i] = = 20) return (bags + i); printf ( “Error!” ); exit (0); }

  • Find the output for the following C program #include <stdio. h> void main (void) { int y, z; int x = y = z = 10; int f = x; float ans = 0.0; f * = x * y; ans = x/3.0 + y/3; printf ( “%d %. 2f” f, ans); }

  • Find the output for the following C program #include <stdio. h> void main (void); { double dbl = 20.4530, d = 4.5710, dblvar3; double dbln (void); dblvar3 = dbln (); printf ( “%. 2f\t%. 2f\t%. 2f\n” dbl, d, dblvar3); } double dbln (void) { double dblvar3; dbl = dblvar3 = 4.5; return (dbl + d + dblvar3); }

  • Find the output for the following C program #include <stdio. h> static int i = 5; void main (void) { int sum = 0; do { sum + = (1/i); }while (0<i--); }

  • Find the output for the following C program #include <stdio. h> void main (void) { int oldvar = 25, newvar = -25; int swap (int, int); swap (oldvar, newvar); printf ( “Numbers are %d\t%d” newvar, oldvar); } int swap (int oldval, int newval) { int tempval = oldval; oldval = newval; newval = tempval; }

  • Find the output for the following C program

#include <stdio. h>

void main (void); { int i = 100, j = 20; i + + = j; i * = j; printf ( “%d\t%d\n” i, j); }