SSA Global Database Questions: Redpine Database QuestionsTab.amp

Examrace Placement Series prepares you for the toughest placement exams to top companies.

Test pattern consists of four subjects.

The paper having 100 marks.

  1. C − 42 marks (each question carries 3 or 2 marks on objective and descriptive)

  2. Data Structures-18 marks (only objective 2 or 3 marks)

  3. Operating Systems-30 marks (it consists objective and descriptive, some problems on memory management)

  4. Computer Networks-10 marks (both objective and descriptive) The following questions are given below:

    1. what is output for the following program. #include <stdio. h> main () { int * p, * q, i; p = (int * ) 100; q = (int * ) 200; i = q-p; printf ( “%d” i); }

      1. 100

      2. 25

      3. 0

      4. compile error

      Ans: (b)

    2. what is output for the following program. #include <stdio. h> #define swap (a, b) temp = a, a = b, b = temp; main () { int a = 5, b = 6; int temp; if (a>b) swap (a, b); printf ( “a = %d, b = %d” a, b); }

      1. a = 5 b = 6

      2. a = 6 b = 5

      3. a = 0 b = 6

      4. None

      Ans: a a = 5 b = 6

    3. what is output for the following program. #include <stdio. h> main () { unsigned char i; for (i = 0; i<300; i + + ) { printf ( “*” ); } }

      1. 299

      2. 300

      3. infinite

      4. none

      ans: c (infinite)

    4. what is output for the following program. #include <stdio. h> main () { int n = 2; int sum = 5; switch (n) { case 2: Sum = sum-2; case 3: Sum * = 5; break; default: Sum = 0; } printf ( “%d” sum); }

      1. 15

      2. 0

      3. 6

      4. none

      ans: a (15)

    5. /* what is the program indicates */#include <stdio. h> main () { char * q; int * ip; q = (char * ) malloc (100); ip = (int * ) q; free (ip); }

      1. it frees all allocated memory.

      2. it frees 400 bytes of memory.

      3. segmentation fault.

      Ans: N/A

    6. What is output for the following program. #include <stdio. h> main () { int a = 10, b = 5; if (a = a&b) b = ab; printf ( “a = %d, b = %d” a, b); }

      1. a = 0, b = 5

      2. a = 10 b = 5

      3. a = 0, b = 0

      4. none

      Ans: a a = 0, b = 5

    7. What is output for the following program. #include <stdio. h> main () { int a[5], i, * ip; for (i = 0; i<5; i + + ) a[i] = i; ip = a; printf ( “%d” * (ip + 3 * sizeof (int) ) ); }

      1. 0

      2. 5

      3. 1

      4. none

      Ans: d (none)

    8. What is the size of the structure. #include <stdio. h> main () { struct { char a; short b; int c; }temp; }

      1. 7

      2. 8

      3. 12

      4. 120

      ans: b

    9. What is output for the following program. #include <stdio. h> main () { unsigned char c[] = { 0 × 1, 0 × 2, 0 × 3, 0 × 4, 0 × 11, 0 × 22, 0 × 33, 0 × 44}; unsigned int * p = c; unsigned short * s = c; printf ( “%x %x %x” c[2], p[2], s[2]); } Ans: Please execute this program.

    10. What is the difference between these two declarations:

    11. Define pointer to function that take argument as character pointer and return void pointer. Ans: Void * ( * f) (char * )

    12. 5 − 2 − 3 * 5 − 2 evaluates 18 then

      1. -left associative * has precedence over-

      2. -right associative * has precedence over-

      3. * left associative-has precedence over *

      4. * right associative-has precedence over *

    Which is correct?

    1. i

    2. ii

    3. iii

    4. iv

    Ans: (d)

DataStructure questions

  1. Difference between re-entrance and recursion.

  2. In which datastructure recursion can be used. Ans: Stack.

  3. Merge sort problem can be solved using which method. Ans: Divide and conquer strategy.

  4. 8 queens problem can be solved by using which method. Ans: Back tracking.

  5. Two problems related to inorder and post order. First answer was: ± * a b c d (In objective its answer was (d) ) Second answer was: Inorder

Operating systems

  1. what are the necessary conditions for Deadlock refer Galvin Answer was: b&c

  2. Two problems on memory management. One answer was: 68.5 ns (average access time.)

  3. what are the different types of IPC mechanisms. Ans:

    1. direct communication (messages).

    2. Indirect communication (mail box).

    3. Synchronous/Asynchronous communication (Naming.).

    4. Context switching.

    Ans: A

  4. Specify any 3 regarding the context of process? Ans:

    1. Process state.

    2. Process Attribute.

    3. Accounting Information.

    4. See PCB (Process control Block) in Galvin Book.

    5. Advantages and Disadvantages of cache buffer?

    6. Increasing memory many page faults occur (I dont know Question exactly)?

    Ans: FIFO

    Computer Networks

    1. What is the use of ICMP in TCP/IP stack?

    2. What is the use of ARP in TCP/IP stack?

    3. What is the header length of Ether Net MAC.

    4. What is the mechanisms used for error detection in Data Link Layer?

Ans: CRC (cyclic redundency check.)