Placement Papers: SamSung Technical QuestionsTab.amp

Examrace Placement Series prepares you for the toughest placement exams to top companies.

there were atleast 15 ques from networking

  1. out of the following which supports error checking and error correction in data link layer

    1. 802.2 LLC

    2. 802.3 CSMA/CD

    3. 802.4 Token Bus

    4. 802.5 Token

    Ring

    Ans: a

  2. How many bits of IP address are required to make 8 subnets

    1. 1

    2. 2

    3. 3

    4. 4

    Ans: 4 (as 000 and 111 0f 3 bits are not valid subnets so take 4 bits)

  3. Which statement were incorrect regarding multicast and broadcast options do not remember Ans: Regarding whether NIC checks the multicast address or cpu?

  4. network equipments make hierechy in which topology

    1. bus

    2. star

    3. ring

    4. tree Ans: Tree (checkout)

  5. which of the followinf is not CDMA technology

    1. DS-FH (Discrete spectrum-freq hoping)

    2. DS_FT

    3. DS-

    4. TDMA-FS.

    Ans: d

  6. Determine network ID of classful IP address 192.42. 14.1

    1. 192

    2. 192.42

    3. 192.42. 14

    4. 192.42. 14.1 Ans: c (class c)

  7. what is the advantage of ADSL (assymetric digital subscriber line) over modem Ans: It has normal uplink band width but higher down link bandwidth (something like that)

  8. Why DSL is faster than normal modem Ans: d (all of the above)

  9. Min sampling freq for 20 − 20kHz analog signal is

    1. 20khz

    2. 40khz

    3. 44.1khz

    4. 20hz Ans: b

  10. Adventages of digital over analog signal:

    1. noise immunity

    2. data security and integrety

    3. efficient transmission

    4. all of the above Ans: d

  11. MPEG stands for Ans: Moving Picture Experts Group

  12. Question on Umbrella cell Ans: It covers microcell only.

  13. why channel coding is done

  14. Question on error reselient and sustain to burst which is

  15. main () { i = 2; printf (I = %d “i = %d” + + i, + + i) } Ans: Vary compiler to compiler

  16. main () { unsigned char i = 0 × 80; printf ( “i = %d” i<<1); } Ans: 256

  17. main { B = 0xFFFF; ~B; printf ( “%d” B); } Ans: 0xFFFF

  18. Func (int a, intb) { int a; a = 10; return a; } will there be any error and some other options are there. Ans: No error.

  19. string is given Myprog one two three Where Myprog is an exe file. What will the output of the following program? main (argc, argv) printf ( “%c” + + * * argv); some thing and the progname is myprog on command line. Myprogram

  20. In 1.5 fixed format how is-1 represented