Placement Papers: Sonata 2010 Question Paper

Download PDF of This Page (Size: 151K)

Examrace Placement Series prepares you for the toughest placement exams to top companies.

  1. Find the antonym of autumn

    1. Spring

    2. Winter

    3. Summer

    4. None of the above

  2. Select the odd one

    1. January

    2. February

    3. Wednesday

    4. November

  3. Select the antonym of capture from the following

    1. attack

    2. Release

    3. condemn

    4. None of the above

  4. One skirt requires 3.75 yards of cloth. How many skirts you can make from 45 yards? Ans: 12 skirts

  5. One skirt requires 3.75 yards of cloth. How many skirts you can make from 45 yards? Ans: 12 skirts

  6. How can you make a square from two triangles?

  7. Is the meaning of Client and Customer

    1. same

    2. contradictory

    3. no relation

  8. Is the meaning of It's and Its

    1. same

    2. contradictory

    3. no relation

  9. Is the meaning of Canvas and Canvass

    1. same

    2. contradictory

    3. no relation

  10. Is the meaning of Ingenious and Ingenuous

    1. same

    2. contradictory

    3. no relation

  11. Is the meaning of Credible and Credulous

    1. same

    2. contradictory

    3. no relation

  12. Select the odd one out:

    1. ¼

    2. 1/18

  13. Select the least from the following:

    1. 0.99

    2. 1

    3. 81

    4. 0.333

  14. Find the next number in the series. 1, 0.5, 0.25, 0.125 Ans: 0.0625

  15. One dollar is saved in one month. Then how much dollar is saved in one day? Ans: 1/30 = 0.0333$

  16. Y catches 5 times more fishes than X. If total number of fishes caught by X and Y is 48, then number of fishes caught by X? Ans: 8

  17. Y catches 5 times more fishes than X. If total number of fishes caught by X and Y is 42, then number of fishes caught by X? Ans: 7 If a train covers 600m in 0.5 seconds, how long it will cover in 10 seconds? Ans: 3000m = 3km

  18. The girl's age is twice that of boy, if the boy is four years old. After four years the age of the girl is Ans: 12 years

  19. Sister's age is twice than that of the brother. If the brother's age is six, what is the sister's age after two years? Ans: 14 Yrs.

  20. Two lemons cost 10 cents. Then one and a half dozen cost Ans: 90 cents

  21. A clock is late by 1 minute 27 seconds in a month. Then how much will it be late in 1 day? Ans: 2.9 seconds

  22. Which of the following figures together will make a triangle? Ans: a, b, c, d

  23. Make a square by drawing only one line Ans: Line 2 − 5, square 2 − 3 − 4 − 5 − 2

  24. Which of the following is the odd one? crew, constellation, companion, league, participants.

Ans: Companion