Sun Java Questions: iSoft Paper 2004Tab.Amp

Examrace Placement Series prepares you for the toughest placement exams to top companies.

In written it consists of

  1. aptitute 25 Q's very easy

  2. verbal 5 fill in the blanks, 5synonyms, 5 antonyms. Very easy for fill in the blanks ans is 1. d 2. d 3. d 4. a 5. d

  3. Next c it contains 30 Q's plz follow the attachment because all the Q's R repeated GD: For me topic is “Is s/w professionals r paying more? It's a fact or not?” Interview: Thats all be through the Q's ____ There cutoff is 50 out of 70.

C Questions

  1. a = 5, b = 3, c = a, b d = (a, b) printf (c, d) ans: c = 5, d = 3

  2. e (int n) { if (n>0) { … (not clear) printf ( “%d” n); e (--n); } return } ans: 0, 1, 2, 0

  3. which has no problem with pointers int * f1 () { int n; return (n) } int * f2 () { int * p; * p = 3; return p; } int * f3 () { int * p; p = malloc (); return p; } ans: No error

  4. header file → contains declarations.

  5. sizeof operator is executed during compile time.

  6. * p + = 1 * p + + are these two same? not same.

  7. func (int i) { static int count; count = count + i; } ans: 1 + 2 + 3… Counts values does not go after funtion call

  8. is ( ‘a’ < ‘b’ ) true

  9. char s1[20] = { “hello world” s1[5] = “\0” printf ( “%d” strlen (s1) ); printf ( “%%. %… (not clear)” s1); } ans: Bad format specifier

  10. short int = 16 bits

  11. 4 stmt. Ans. Int float i

  12. int number[3]; number[3] = 2; ans: First stmt deals with size second deals with element

  13. j = 4 for (int i = 0; i<5; i + + ) { j + +; + + j; } output of j. Ans: 14

  14. brace {} used in c for what ans: Convention

  15. parameters in c passed by ans: Value.

  16. when an array is passed it is by ans: Pointer.

  17. scanf can read ans: Any data type

  18. which cant be passed to subroutine. Ans: Preprocessor directive.

  19. to get string of words. Ans: Gets ()

  20. external variables can be accesed ans: In functions which use them.