Texas Instruments General Aptitude Questions Aptitude Questions Set IXTab.amp

Examrace Placement Series prepares you for the toughest placement exams to top companies.

  1. If C and F are moved to the new office, how many combinations are possible

    1. 1

    2. 2

    3. 3

    4. 4

    Answer: a

  2. If C is sent to the new office, which member of the staff cannot go with C

    1. B

    2. D

    3. F

    4. G

    Answer: b

  3. Under the guidelines developed, which of the following must go to the new office

    1. B

    2. D

    3. E

    4. G

    Answer: a

  4. If D goes to the new office, which of the following is/are true

    1. C cannot go

    2. A cannot go

    3. H must also go

    Which is correct?

    1. I only

    2. II only

    3. I and II only

    4. I and III only

    Answer: d

  5. After months of talent searching for an administrative assistant to the president of the college the field of applicants has been narrowed down to 5--A, B, C, D, E. It was announced that the finalist would be chosen after a series of all-day group personal interviews were held. The examining committee agreed upon the following procedure

    1. The interviews will be held once a week

    2. 3 candidates will appear at any all-day interview session

    3. Each candidate will appear at least once

    4. If it becomes necessary to call applicants for additonal interviews, no more 1 such applicant should be asked to appear the next week

    5. Because of a detail in the written applications, it was agreed that whenever candidate B appears, A should also be present.

    6. Because of travel difficulties it was agreed that C will appear for only 1 interview. At the first interview the following candidates appear A, B, D. Which of the follwing combinations can be called for the interview to be held next week.

      1. BCD

      2. CDE

      3. ABE

      4. ABC

      Answer: b

    7. Which of the following is a possible sequence of combinations for interviews in 2 successive weeks

      1. ABC; BDE

      2. ABD; ABE

      3. ADE; ABC

      4. BDE; ACD

      Answer: c

    8. If A, B and D appear for the interview and D is called for additional interview the following week, which 2 candidates may be asked to appear with D?

      1. A

      2. B

      3. C

      4. E

      Which is correct?

      1. I and II

      2. I and III only

      3. II and III only

      4. III and IV only

      Answer: d

    9. Which of the following correctly state (s) the procedure followed by the search committee

      1. After the second interview all applicants have appeared at least once

      2. The committee sees each applicant a second time

      3. If a third session, it is possible for all applicants to appear at least twice

      Which is correct?

      1. I only

      2. II only

      3. III only

      4. Both I and II

      Answer: a

    10. A certain city is served by subway lines A, B and C and numbers 1 2 and 3 When it snows, morning service on B is delayed When it rains or snows, service on A, 2 and 3 are delayed both in the morning and afternoon When temp. Falls below 30 degrees farenheit afternoon service is cancelled in either the A line or the 3 line, but not both. When the temperature rises over 90 degrees farenheit, the afternoon service is cancelled in either the line C or the 3 line but not both. When the service on the A line is delayed or cancelled, service on the C line which connects the A line, is delayed. When service on the 3 line is cancelled, service on the B line which connects the 3 line is delayed. On Jan 10th, with the temperature at 15 degree farenheit, it snows all day. On how many lines will service be affected, including both morning and afternoon.

      1. 2

      2. 3

      3. 4

      4. 5

      Answer: d

    11. On Aug 15th with the temperature at 97 degrees farenheit it begins to rain at 1 PM. What is the minimum number of lines on which service will be affected?

      1. 2

      2. 3

      3. 4

      4. 5

      Answer: c

    12. On which of the following occasions would service be on the greatest number of lines disrupted.

      1. A snowy afternoon with the temperature at 45 degree farenheit

      2. A snowy morning with the temperature at 45 degree farenheit

      3. A rainy afternoon with the temperature at 45 degree farenheit

      4. A rainy afternoon with the temperature at 95 degree farenheit

      Answer: b

    13. In a certain society, there are two marriage groups, red and brown. No marriage is permitted within a group. On marriage, males become part of their wives groups; women remain in their own group. Children belong to the same group as their parents. Widowers and divorced males revert to the group of their birth. Marriage to more than one person at the same time and marriage to a direct descendant are forbidden A brown female could have had

      1. A grandfather born Red

      2. A grandmother born Red

      3. Two grandfathers born Brown

      Which is correct?

      1. I only

      2. III only

      3. I, II and III

      4. I and II only

      Answer: d

    14. A male born into the brown group may have

      1. An uncle in either group

      2. A brown daughter

      3. A brown son

      4. A son-in-law born into red group

      Answer: a

    15. Which of the following is not permitted under the rules as stated.

      1. A brown male marrying his father's sister

      2. A red female marrying her mother's brother

      3. A widower marrying his wife's sister

      4. A widow marrying her divorced daughter's ex-husband

      Answer: b

    16. If widowers and divorced males retained their group they had upon marrying which of the following would be permissible (Assume that no previous marriage occurred)

      1. A woman marrying her dead sister's husband

      2. A woman marrying her divorced daughter's ex-husband

      3. A widower marrying his brother's daughter

      4. A woman marrying her mother's brother who is a widower.

      Answer: d

    17. Which is correct?

      1. All G's are H's

      2. All G's are J's or K's

      3. All J's and K's are G's

      4. All L's are K's

      5. All N's are M's

      6. No M's are G's

      There are six steps that lead from the first to the second floor. No two people can be on the same step

      Mr. A is two steps below Mr. C

      Mr. B is a step next to Mr. D

      Only one step is vacant (No one standing on that step)

      Denote the first step by step 1 and second step by step 2 etc.

    18. If Mr. A is on the first step, Which of the following is true?

      1. Mr. B is on the second step

      2. Mr. C is on the fourth step.

      3. A person Mr. E, could be on the third step

      4. Mr. D is on higher step than Mr. C.

      Answer: d

    19. If Mr. E was on the third step & Mr. B was on a higher step than Mr. E which step must be vacant

      1. step 1

      2. step 2

      3. step 4

      4. step 5

      5. step 6

      Answer: a

    20. If Mr. B was on step 1, which step could A be on?

      1. 2&e only

      2. 3&5 only

      3. 3&4 only

      4. 4&5 only

      5. 2&4 only

      Answer: c

    21. If there were two steps between the step that A was standing and the step that B was standing on, and A was on a higher step than D, A must be on step

      1. 2

      2. 3

      3. 4

      4. 5

      5. 6

      Answer: c

    22. Which of the following is false

      1. B&D can be both on odd-numbered steps in one configuration

      2. In a particular configuration A and C must either both an odd numbered steps or both an even-numbered steps

      3. A person E can be on a step next to the vacant step.

      Which is correct?

      1. i only

      2. ii only

      3. iii only

      4. both i and iii

      Answer: c

    23. Six swimmers A, B, C, D, E, F compete in a race. The outcome is as follows.

      1. B does not win.

      2. Only two swimmers separate E & D

      3. A is behind D & E

      4. B is ahead of E, with one swimmer intervening

      5. F is a head of D

      Who stood fifth in the race?

      1. A

      2. B

      3. C

      4. D

      5. E

      Answer: e

    24. How many swimmers seperate A and F?

      1. 1

      2. 2

      3. 3

      4. 4

      5. cannot be determined

      Answer: d

    25. The swimmer between C & E is

      1. none

      2. F

      3. D

      4. B

      5. A

      Answer: a

    26. If the end of the race, swimmer D is disqualified by the Judges then swimmer B finishes in which place

      1. 1

      2. 2

      3. 3

      4. 4

      5. 5

      Answer: b

    27. Five houses lettered A, B, C, D, & E are built in a row next to each other. The houses are lined up in the order A, B, C, D, & E. Each of the five houses has a colored chimney. The roof and chimney of each housemust be painted as follows.

      1. The roof must be painted either green, red, or yellow.

      2. The chimney must be painted either white, black, or red.

      3. No house may have the same color chimney as the color of roof.

      4. No house may use any of the same colors that the every next house uses.

      5. House E has a green roof.

      6. House B has a red roof and a black chimney

      Which of the following is true?

      1. At least two houses have black chimney.

      2. At least two houses have red roofs.

      3. At least two houses have white chimneys

      4. At least two houses have green roofs

      5. At least two houses have yellow roofs

      Answer: c

    28. Which must be false?

      1. House A has a yellow roof

      2. House A & C have different color chimney

      3. House D has a black chimney

      4. House E has a white chimney

      5. House B&D have the same color roof.

      Answer: b

    29. If house C has a yellow roof. Which must be true.

      1. House E has a white chimney

      2. House E has a black chimney

      3. House E has a red chimney

      4. House D has a red chimney

      5. House C has a black chimney

      Answer: a

    30. Which possible combinations of roof & chimney can house

      1. A red roof 7 a black chimney

      2. A yellow roof & a red chimney

      3. A yellow roof & a black chimney

    Which is correct?

    1. I only

    2. II only

    3. III only

    4. I & II only

    5. I&II&III

    Answer: e