Texas Instruments Technical Questions: Technical Questions Part ITab.amp

Examrace Placement Series prepares you for the toughest placement exams to top companies.

  1. A 2MB PCM (pulse code modulation) has

    1. 32 channels

    2. 30 voice channels & 1 signalling channel.

    3. 31 voice channels & 1 signalling channel.

    4. 32 channels out of which 30 voice channels, 1 signalling channel, & 1 Synchronizatio channel.

    Answer: c

  2. Time taken for 1 satellite hop in voice communication is

    1. ½ second

    2. 1 seconds

    3. 4 seconds

    4. 2 seconds

    Answer: a

  3. Max number of satellite hops allowed in voice communication is:

    1. only one

    2. more han one

    3. two hops

    4. four hops

    Answer: c

  4. What is the max. Decimal number that can be accomodated in a byte.

    1. 128

    2. 256

    3. 255

    4. 512

    Answer: c

  5. Conditional results after execution of an instruction in a micro processor is stored in

    1. register

    2. accumulator

    3. flag register

    4. flag register part of PSW (Program Status Word)

    Answer: d

  6. Frequency at which VOICE is sampled is

    1. 4 Khz

    2. 8 Khz

    3. 16 Khz

    4. 64 Khz

    Answer: a

  7. Line of Sight is

    1. Straight Line

    2. Parabolic

    3. Tx & Rx should be visible to each other

    4. none

    Answer: c

  8. Purpose of PC (Program Counter) in a MicroProcessor is

    1. To store address of TOS (Top Of Stack)

    2. To store address of next instruction to be executed.

    3. count the number of instructions.

    4. to store base address of the stack.

    Answer: b

  9. What action is taken when the processor under execution is interrupted by a non-maskable interrupt?

    1. Processor serves the interrupt request after completing the execution of the current instruction.

    2. Processor serves the interupt request after completing the current task.

    3. Processor serves the interupt request immediately.

    4. Processor serving the interrupt request depends upon the priority of the current task under execution.

    Answer: a

  10. The status of the Kernel is

    1. task

    2. process

    3. not defined.

    4. none of the above:

    Answer: b

  11. To send a data packet using datagram, connection will be established

    1. before data transmission.

    2. connection is not established before data transmission.

    3. no connection is required.

    4. none of the above:

    Answer: c

  12. Word allignment is

    1. alligning the address to the next word boundary of the machine.

    2. alligning to even boundary.

    3. alligning to word boundary.

    4. none of the above:

    Answer: a

  13. When a ‘C’ function call is made, the order in which parameters passed to the function are pushed into the stack is

    1. left to right

    2. right to left

    3. bigger variables are moved first than the smaller variales.

    4. smaller variables are moved first than the bigger ones.

    5. none of the above:

    Answer: b

  14. What is the type of signalling used between two exchanges?

    1. inband

    2. common channel signalling

    3. any of the above

    4. none of the above:

    Answer: a

  15. Buffering is

    1. the process of temporarily storing the data to allow for small variation in device speeds

    2. a method to reduce cross talks

    3. storage of data within transmitting medium until the receiver is ready to receive.

    4. a method to reduce routing overhead.

    Answer: a

  16. Memory allocation of variables declared in a program is

    1. allocated in RAM.

    2. allocated in ROM.

    3. allocated on stack.

    4. assigned to registers.

    Answer: c

  17. A software that allows a personal computer to pretend as a computer terminal is

    1. terminal adapter

    2. bulletin board

    3. modem

    4. terminal emulation

    Answer: d

  18. Find the output of the following program int * p, * q; p = (int * ) 1000; q = (int * ) 2000; printf ( “%d” (q-p), ); Ans: 500

  19. Which addressing mode is used in the following statements:

    1. MVI B, 55

    2. MOV B, A

    3. MOV M, A

    Answer: a

  20. RS-232C standard is used in _____________. Ans. Serial I/O

  21. Memory. Management in Operating Systems is done by

    1. Memory Management Unit

    2. Memory management software of the Operating System

    3. Kernel

    Answer: b

  22. What is done for a Push opertion? Ans: SP is decremented and then the value is stored.

  23. Binary equivalent of 52 Ans. 110100

  24. Hexadecimal equivalent of 3452 Ans. 72A

  25. Explain Just In Time Concept? Ans. Elimination of waste by purchasing manufacturing exactly when needed

  26. A good way of unit testing s/w program is Ans. User test

  27. OOT uses

Ans. Encapsulated of detect methods