Placement Papers: iSoftTech Paper 2007

Download PDF of This Page (Size: 126K)

Examrace Placement Series prepares you for the toughest placement exams to top companies.

  1. which has no problem with pointers int * f1 () { int n; return (n) } int * f2 () { int * p; * p = 3; return p; } int * f3 () { int * p; p = malloc (); return p; } ans: No error

  2. header file → contains declarations.

  3. sizeof operator is executed during compile time.

  4. * p + = 1 * p + + are these two same? not same.

  5. func (int i) { static int count; count = count + i; } ans: 1 + 2 + 3… Counts values does not go after funtion call 8. Is ( ‘a’ < ‘b’ ) true

  6. short int = 16 bits

  7. 4 stmt. Ans. Int float i

  8. int number[3]; number[3] = 2; ans: First stmt deals with size second deals with element

  9. j = 4 for (int i = 0; i<5; i + + ) { j + +; + + j; } output of j. Ans: 14

  10. char s1[20] = “hello world” s1[5] = “\0” printf ( “%d” strlen (s1) ); printf ( “%%. %… (not clear)” s1); ans: Bad format specifier

  11. brace used in c for what ans: Convention 15. Parameters in c passed by ans: Value.

  12. when an array is passed it is by ans: Pointer. 17. Scanf can read ans: Any data type

  13. which cant be passed to subroutine. Ans: Preprocessor directive.

  14. to get string of words. Ans: Gets ()

  15. external variables can be accesed ans: In functions which use them. Analytical